Mastercam – Dinamikus pályák

Ha jobban megfigyeljük és esetegesen folyamatosan nyomon követjük a gépipar, – jelen esetben a forgácsolás technológiájának a változását – megfigyelhetjük, hogy az egyes, egymással összefüggő ágazatok fejlődése és fejlesztései egymásra kölcsönhatást gyakorolnak, olykor húzóerőként szolgálnak egymás felé. Mára már a gép-szerszám-szoftver hármasa elválaszthatatlan egységet alkotnak a gazdaságos és nyereséges termelés eléréshez. Ebben a fejlődésben tart lépést és olykor mutat irányt a Mastercam „Dynamic Mill” megmunkálási stratégiái. Ez a metódus 3 éve jelent meg először a MasterCAM-ben, elsők között a piacon. Ma már nem csak az egyszerű 2D-s zsebek marására nyújthat alternatívát, hanem ugyan ezt az eljárást használva alapul kontúrozásra, nyitott zsebekre és maradékanyag eltávolításra is használható. A idén megjelent X6-os verziótól kezdődően pedig 3D-s felületek (csésze, zseb, mag) nagy sebességű nagyolására is. Sőt akár a 3D-s felületeken is megvalósítható a maradékanyag megmunkálása.

Ezzel a megmunkálási stratégiával teljes hosszában egyszerre használhatjuk a szerszám vágóélét, hiszen az általános standard szerint minden szerszámon legalább 1.5D-2.5D vágóél van köszörülve, ergo azért is fizettünk, így viszont ki is használhatjuk azt. Ezzel a technológiával ráadásul jóval magasabb szerszámélettartamok érhetőek el a viszonylag kicsi (0.1D-0.3D) oldalfogás értéke miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .