Mastercam – Dinamikus Megmunkálás Egyszerűen

Ma már a gép-szerszám-szoftver hármasa elválaszthatatlan egységet alkot a gazdaságos termelés eléréshez. Ebben a gyors fejlődésben tart lépést a Mastercam Dynamic Mill technológia mely már nem csak az egyszerű 2D-s zsebek marására nyújt alternatívát, hanem ugyanezt az eljárást használva alapul kontúrozásra, nyitott zsebekre, vagy akár 3D-s felületek nagy sebességű nagyolására vagy simítására is használható.

Ezzel a megmunkálási stratégiával teljes hosszában egyszerre használhatjuk a szerszám vágóélét, valamint jóval magasabb szerszámélettartamok érhetőek el a viszonylag kicsi oldalfogás értéke miatt. A kis oldalfogásból adódóan jóval magasabb vágósebességeket alkalmazhatunk, ami jótékony hatással van a megmunkálás idejére. Ezekhez az alapokhoz járul hozzá a Mastercam még néhány extra megoldással a gyorsaság érdekében, mint például a szerszám szabályozható kiemelése fogásból, a szerszámtengely irányában a következő fogásvételig.

Sokszor nem kap kellő figyelmet a simítási technológia tervezésekor a pálya minőségének kontrollálása. A Mastercam-ben részletesen állíthatjuk a szerszámpálya pontosságát és folytonosságát. Ezzel ugyan jóval terjedelmesebb NC kódot kapunk, de ettől sem a szerszámpálya hossza, sem a megmunkálás ideje nem változik, a simított felület minősége viszont jelentősen javul. Ezzel aknázza ki igazán a Mastercam a korszerű gépek kapacitását és gyors feldolgozási képességét, és ezáltal lehet kihozni a maximumot a CNC gépek által nyújtott simítási és egyéb pályaoptimalizálási opciókból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .